Dag van de duurzaamheid, ook bij Van Smaak staat duurzaamheid hoog in het vaandel

Van Smaak bouwt verder aan duurzame toekomst

Van Smaak bouwt een boodschappen distributiecentrum. Met de komst van het nieuwe distributiecentrum zetten wij stappen op het gebied van duurzaamheid. Als maaltijdproducent willen wij onze maaltijden op een verantwoorde wijze kunnen bereiden en afleveren. Ons proces en product heeft invloed op de samenleving en het milieu. Wij zijn ons er van bewust dat we dit op een positieve manier kunnen inzetten en zodoende een bijdrage kunnen leveren aan mens en milieu. 

Geen verspilling
Bij Van Smaak worden alle maaltijden op bestelling geproduceerd, dit betekent dat wij zeer weinig energie en voedsel verspillen. Om voedselverspilling bij klanten thuis tegen te gaan hebben onze klanten de keuze uit verschillende portiegroottes. Wij maken gebruik van verpakkingen die na gebruik voor het recycleproces aangeboden kunnen worden. U kunt de verpakkingen natuurlijk ook zelf bewaren en hergebruiken voor een moestuintje of een creatieve uitspatting. 

Energiezuinige gebouwen
In ons huidige pand, dat wij in 2012 betrokken, hebben wij gekozen voor duurzame oplossingen. Deze duurzame keuzes zetten wij voort met de bouw van ons boodschappen distributiecentrum waar wij een aantal slimme oplossingen toepassen.

“We maken gebruik van zonnepanelen, de nieuwste technieken, energie terugwinsystemen en energiezuinige verlichting. Ook hebben we slimme programma’s om onze routes zo efficiënt mogelijk te rijden waardoor we alleen de noodzakelijke kilometers maken,” aldus Directeur Henk Peter Jagersma.

Samen een duurzame toekomst
De gecombineerde mogelijkheid van maaltijden- en boodschappenbezorging biedt een totaaloplossing voor onze zorgklanten en kan de zorg veel tijd besparen. Het is bovendien duurzaam om beide diensten door Van Smaak te laten uitvoeren in plaats van door verschillende aanbieders. Henk Peter Jagersma is enthousiast over de ontwikkeling: “Van Smaak kan straks nog meer smaken bij de mensen thuisbrengen.” 

Met de bouw van ons boodschappen distributiecentrum hebben wij al heel wat duurzame doelstellingen bereikt, maar we zijn nooit klaar. De wereld blijft veranderen en zich ontwikkelen, het is onze taak om telkens te blijven kijken hoe wij hier tijdig op in kunnen spelen.