In gesprek met …

Wim Feenstra, maaltijdbezorger op de fiets bij Van Smaak.

Wim Feenstra bezorgt al 15 jaar als vrijwilliger maaltijden in en rondom Buitenpost en heeft zijn eigen draai gegeven aan de maaltijdbezorging. Sinds september brengt hij de maaltijden rond op de fiets. Wim: “In het begin heb ik de route lopend gedaan, dit nam veel tijd in beslag. Ik ben zelf een enorme fietsliefhebber. Daarom heb ik op internet gekeken naar een karretje, om achter mijn fiets te bevestigen, waar ik de maaltijden in kan vervoeren. Ik heb twee linkerhanden maar een kennis van mij heeft hem in elkaar gezet. Nu kan ik 3 tot 4 maaltijden per keer vervoeren en hou ik mijn dagelijkse beweging.”

Wim brengt van maandag tot en met vrijdag 13 maaltijden per dag rond. Op de vraag of hij, met zijn 75 jaar, niet moe wordt van het fietsen antwoordt hij: “Ik ben gewend om veel te fietsen omdat ik graag op fietsvakantie ga. Dan fiets ik wel 70 a 80 kilometer per dag en de elektrische fiets helpt natuurlijk ook een handje.” Het leukste vindt hij het contact met de mensen en collega’s. “De vrijheid blijft omdat ik tussen 11:00 en 13:00 uur de maaltijden bezorg. Er blijft genoeg tijd over voor een kopje koffie in de ochtend en vrije tijd in de middag.” Toen zijn klanten hem op de fiets maaltijden zagen bezorgen waren sommigen wel een beetje verbaasd. “Flink hoor dat u dat doet”, werd hem verteld, maar met zoveel kilometers in de benen is het bezorgen op de fiets hem wel toevertrouwd!