Weet wat u eet
De één geniet direct van de maaltijd, de ander leest voor het nuttigen van de maaltijd eerst het etiket. Alle maaltijden van Van Smaak zijn voorzien van een etiket. Hierop staat onder andere de naam, het verwarmadvies en de houdbaarheidsdatum. Eén van de verplichte vermeldingen op het etiket zijn de ingrediënten, oftewel de ingrediëntendeclaratie. Hierop staan alle ingrediënten die de koks in de maaltijd hebben verwerkt. Weet u altijd precies wat u eet?
Veilig eten
Veilig aan tafel gaan willen we allemaal. Wanneer er sprake is van een allergie kan dit een gevoel van onzekerheid geven. Daarom doen we er alles aan om ook bij een allergie met een gerust hart aan tafel te kunnen. Allergenen worden op het etiket benadrukt door een vetgedrukt lettertype. Wanneer een ingrediënt helemaal vermeden moet worden, kan dit voor u aangepast worden in het menu. Zo krijgt u alleen de gerechten op de menukaart waar dit ingrediënt niet in zit. Denk hierbij aan lactosevrij of eivrij.
Wat staat er op het etiket?
- EG-code
Dit is het herkenningsnummer aangebracht op levensmiddelen van dierlijke afkomst. Deze code van Van Smaak laat zien dat we voldoen aan de hygiëne richtlijnen van de Europese Unie. - Maaltijdkeuze
Hier staat welke keuze is gemaakt voor het hoofdgerecht. - Voor- en/of nagerecht
Hier staat de keuze van het voor- en/of nagerecht. - Voedingswaarde per 100 gram
De voedingswaarde die het gehele gerecht per 100 gram bevat. - Verwarmadvies en niet invriezen
Advies om de koelverse maaltijd te verwarmen in de magnetron. Daarnaast het teken om de maaltijd niet in te vriezen om de kwaliteit te waarborgen. - Regenereeradvies
De QR-code verwijst naar het volledige verwarmadvies met verschillende verhittingstoestellen. - Ingrediëntendeclaratie
Alle ingrediënten in volgorde beginnen met het ingrediënt dat bij de bereiding het meeste is gebruikt en eindigen met het minst gebruikte ingrediënt. - Houdbaarheidsdatum
De uiterste datum waarop de maaltijd veilig gegeten kan worden.