Boodschappenservice

Het inzetten van vrijwilligers resulteert in een win-win situatie

Van Smaak heeft een groot aantal chauffeurs en bezorgers in vaste dienst. Elke dag wordt er veel van onze chauffeurs en bezorgers verwacht, ze moeten overal op tijd zijn. De bezorging reikt verder dan het op tijd brengen van maaltijden bij onze klanten. Naast de bezorging geven we namelijk ook een stukje persoonlijke aandacht en extra service aan de klant. De betrokkenheid en persoonlijke aandacht worden door onze klanten erg op prijs gesteld. 

Naast de eigen chauffeurs en bezorgers werkt Van Smaak nauw samen met de stichting Smaakgilde. Deze stichting heeft als doel om kwetsbare ouderen zo lang mogelijk in hun vertrouwde eigen woonomgeving te kunnen laten wonen door het bezorgen /verzorgen van de warme maaltijd aan huis . Om de warme maaltijdbezorging te kunnen behouden, zijn vrijwilligers van groot belang. Zo zorgen we er namelijk voor dat de warme maaltijden voor onze klant betaalbaar blijven. Zonder vrijwilligers zou een groot deel van onze warme maaltijdvoorziening niet kunnen bestaan of de maaltijd voor een hogere prijs worden geleverd , waar niet elke klant de koopkracht voor heeft.

De vrijwilliger heeft een leuke vrijetijdsbesteding. Onze klanten tonen vaak hun dankbaarheid aan onze vrijwilligers. Veel vrijwilligers halen door deze dankbaarheid voldoening uit het werk. Dit resulteert in een mooie win-win situatie. Elke vrijwilliger heeft verschillende redenen om bij Van Smaak aan de slag te gaan:

  • Het geeft de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen
  • Je leert nieuwe mensen kennen
  • Je doet ervaring op
  • Je kunt iets voor een ander betekenen
  • Je krijgt waardering
  • Als opstapje naar betaald werk

Vele ouderen kunnen zelfstandig thuis blijven wonen dankzij de betaalbare mogelijkheid van een gezonde maaltijd aan huis. Onze klant profiteert van de inzet van de vrijwilligers.