thuiszorgmedewerkers verwennen

Van Smaak zet de thuiszorg in het zonnetje

Tientallen thuiszorgmedewerkers genieten van verwen-event

Persoonlijke aandacht, lekker eten, ontspanning, creativiteit en bloemen. Allemaal dingen waar een mens blij van wordt. Tijdens het verwen-event van Van Smaak, waar afgelopen vrijdag 22 juni tientallen Friese thuiszorgmedewerkers in de watten werden gelegd, waren al deze ingrediënten aanwezig. De reacties waren dan ook lovend.

“Dit is zo leuk! Een ge-weldige verrassing.”

Van Smaak Verwen Event_thuiszorgmedewerkers

Dit is zo leuk! Een ge-weldige verrassing.

Ze voelden zich écht in het zonnetje gezet. Dat was de algemene reactie van de thuiszorgmede-werkers die op het event van Van Smaak bij Boerengolf in Drachtstercompagnie aanwezig waren. Dat de zon zich niet veel liet zien die dag, maakte niet uit. In de gezellige blokhut werd koffie ge-serveerd, in een partytent werd eten bereid, de yogasessies vonden plaats in een prachtige serre en in een grote tent konden de aanwezigen terecht voor een lekkere traktatie, een kleuranalyse, een creatieve opdracht met vilt, een win-actie, het bloemschikken van een veldboeket en – wan-neer de honger toesloeg – een lekker bakje nasi met saté. Bereid door Van Smaak zelf, uiteraard.

Verrassend leuk

De reden van het evenement was om de Friese thuiszorgmedewerkers eens flink te verwennen. De activiteiten waren daarom speciaal afgestemd op de doelgroep en dat werd gewaardeerd. “Er is echt nagedacht over wat voor werk wij doen en wat wij leuk vinden”, vonden de Buurtzorg colle-ga’s Anna Bloemsma en Agnes Hooghiemster. “Ons werk is best zwaar, maar dankzij de yoga zijn we nu helemaal ontspannen. Daarnaast is ons werk niet altijd even gemakkelijk, maar door het lekkere eten en de bloemen zijn we helemaal vrolijk. De uitnodiging die we kregen, vonden we al heel veelbelovend. Maar zó leuk hadden we het niet verwacht.”

Ontmoeten en genieten

Het is voor Van Smaak belangrijk dat de samenwerking met de thuiszorg goed is. De thuiszorgme-dewerkers zijn tenslotte degenen die cliënten wijzen op het bestaan van Van Smaak. Tegelijkertijd biedt Van Smaak met haar maaltijdservice een dienst waar talloze mensen in Friesland baat bij hebben. “We hebben elkaar nodig”, vertelt Marrit de Vries van Van Smaak. “Daarom vonden we het ook zo leuk om dit te organiseren. Een dag om elkaar te ontmoeten en volop te genieten.”

De kunst van Van Smaak

Verwen Event_thuiszorgmedewerkers

Tientallen thuiszorgmedewerkers genieten van verwen-event.

De meeste dames gingen alle activiteiten en verwennerijen langs. Van de yoga, gegeven door Fokke Jansen van Ajani Yoga, via de kleuranalyse of het bloemschikken naar het eten van Foppe Wiersma, productontwikkelaar bij Van Smaak. Wiersma liet tijdens het evenement zien hoe je met restanten van maaltijden weer een heerlijk nieuw gerecht creëert. “De meeste mensen herkennen het wel: alles wat je overhoudt, stop je netjes in bakjes in de koelkast tot je geen ruimte overhebt of je je afvraagt wat je er nog mee kunt. Vaak belandt het dan toch nog in de prullenbak. Zonde! Je kunt van heel veel producten die overblijven een lekkere pasta maken. Of een salade”, vertelt hij de dames om hem heen. Wiersma is dan ook een ware specialist in het samenstellen van lekkere smaken. “Dat is ook de kunst van Van Smaak. Dat we gerechten samenstellen die zoveel mogelijk mensen kunnen waarderen.”

Twee of drie gebakjes

Even verderop deelde Ben van der Bent lekkere suikerbroodjes met banketbakkersroom en aard-beien uit namens supermarkt Poiesz. Gebakjes die net zo voortreffelijk smaakten als ze eruit za-gen. “Sommige dames komen er tot twee, drie keer toe eentje ophalen. Fantastisch, daar doen we het voor! Als we het volgend jaar weer organiseren, neem ik een oventje mee. Dan vullen we de hele tent met de geur van versgebakken roombroodjes. Of gevulde koeken.”

Volgend jaar weer

De suikerbroodjes werden alom gewaardeerd. “Ik ha noch noait safolle sûkerbôle iten as hjoed!”, aldus een lachende Doetsje Bijlsma van thuiszorg De Friese Wouden. Zij en haar collega’s Mirjam Bonthuis en Martina Geertsma gingen met prachtige, zelf samengestelde veldboeketten naar huis.

“We hebben een geweldige middag gehad. Onze collega’s die er niet bij konden zijn, hebben echt wat gemist. We hebben ze via WhatsApp bestookt met foto’s. Volgend jaar komen we met z’n al-len!”