Verwarminstructie

Met behulp van deze handleiding kunt u onze maaltijden verwarmen middels diverse soorten regenereerapparatuur. Door te werken volgens deze instructie, behoudt u de optimale kwaliteit van de maaltijden.

Temperatuur / wattage / tijdsduur per regenereerapparaat

 Regenereermiddel: Koelverse maaltijden:
 Magnetron:
– Persoonsgebonden maaltijd 12 minuten op 600 watt
– Multiportie maaltijd 12 minuten op 1000 watt
– Pannenkoeken 6 minuten op 600 watt
– Persoonsgebonden soep 6 minuten op 600 watt
– IDDSI 4 maaltijd 6 minuten op 600 watt
 Heteluchtoven:
– Persoonsgebonden, multiportie en bulk maaltijden 80 minuten op 120oC
– IDDSI 4 maaltijd 60 minuten op 120oC
 Combisteamer:
– Persoonsgebonden maaltijd 45 minuten op 118oC, 20% stoom
– Multiportie en bulk maaltijd 60 minuten op 118oC, 20% stoom
– IDDSI 4 maaltijd
35 minuten op 118oC, 20% stoom
 Contactwarmte:
– Persoonsgebonden maaltijd 50 minuten op 115oC
– Multiportie en bulk maaltijd 70 minuten op 115oC
– IDDSI 4 maaltijd
50 minuten op 115oC

Werkwijze

  • Neem de maaltijd uit de koeling en prik een klein gaatje in een hoek van de folie;
  • Plaats de maaltijd in het regenereerapparaat;
  • Stel het regenereerapparaat in op één van de bovenstaande instellingen;
  • Na het regenereren controleert u of de producten de juiste temperatuur hebben bereikt. Deze dient minimaal 75oC te zijn in de kern van de maaltijd.
  • Wanneer de kerntemperatuur is bereikt, neemt u de maaltijden uit het regenereerapparaat. Voor het serveren laat u de maaltijd nog 5 minuten staan en daarna verwijdert u de folie. Pas op voor warme stoom/lucht die onder de folie vandaan komt.
  • Roer bij een IDDSI 4 maaltijd de maaltijdcomponenten goed door;
  • Let op: bij IDDSI 4 de maaltijd direct na verwarmen consumeren. Anders kan een hard laagje ontstaan die bij mensen met kauw- en slikproblemen tot verslikking kan leiden;
  • Eet smakelijk!

Extra advies bij grote regenereerapparatuur

  • Indien u werkt met een regenereerapparaat met meerdere etages, zorg er voor dat lichte maaltijden beneden, gebakken producten in het midden en zwaardere en compacte gerechten boven in het regenereerapparaat staan.

Let op!

  • Het advies is om het zetmeelcomponent te controleren op temperatuur. Indien deze op de juiste temperatuur is, dan is de gehele maaltijd voldoende verhit.
  • De temperatuurinstelling mag nooit hoger zijn dan 120oC, aangezien de verpakking plastic bevat.
  • Wanneer u andere regenereerapparatuur dan bovenstaand gebruikt, dan zijn de regenereerinstellingen naar eigen inzicht, waarbij het van belang blijft dat de 75oC in de kern behaald wordt.
  • Wanneer de maaltijd de kerntemperatuur van 75oC niet haalt binnen de gestelde tijd, dan dient het proces naar eigen inzicht enkele minuten verlengd te worden.
  • Elk regenereerapparaat kan afwijken ten opzichte van onze testapparatuur. Mocht de maaltijd niet voldoende verhit zijn, pas de instellingen dan aan en neem eventueel contact op met de leverancier van het regenereerapparaat. Zorginstellingen dienen te werken volgens geldende wet- en regelgeving.

Te gebruiken tot

Bij versproducten wordt over het algemeen gewerkt met een T.G.T. Dit staat voor ‘Te gebruiken tot’ en betekent dat de T.G.T. datum de laatste dag is waarop u het product nog veilig kunt gebruiken.