Terug naar de smaak van vroeger:

Maak uw eigen heerlijke vruchtenbowl

Wie kent de befaamde vruchtenbowl van oma niet? Op verjaardagen stond deze bowl altijd prominent op tafel. Met of zonder slagroom. Het mocht allemaal. Vroeger was vers fruit lang niet zo goed verkrijgbaar als nu. Daarom werden vaak vruchtenconserven gebruikt. Maar dan wel de duurdere soorten, om uit te blinken voor de visite. Ingemaakte aardbeien en bananen konden niet ontbreken in de bowl. Evenals de mandarijnen en perziken uit blik.

De vruchtenbowl heeft vandaag de dag plaats gemaakt voor eigentijdse hapjes op een verjaardag. Toch verlangen we soms terug naar die tijd waarbij je met een soeplepel de heerlijke vruchten uit de glazen schaal schepte. Daarom hebben we een ouderwets recept uitgeschreven om terug te gaan naar de smaak van vroeger. Een heerlijke bowl van toen, maar dan met de verse vruchten van nu. Lees onderstaand recept om zelf een vruchtenbowl op tafel neer te zetten.

RECEPT VRUCHTENBOWL MET VERS FRUIT

Wij maken een variant zonder alcohol met een kwaliteit vruchtensap van de groenteboer

Benodigdheden:

  • Gezellige kan met Bowl glaasjes
  • Diverse soorten vers fruit
  • Vruchtensap van de groenteboer

Stap 1:

Zorg voor een gezellige kan om de ingrediënten in te doen.

Stap 2:

Haal heerlijk vers fruit. Kies in dit seizoen voor de zomersoorten zoals aardbei, ananas, meloen, banaan, druiven, bananen en appels. Andere soorten mogen natuurlijk ook gebruikt worden, maar dit zijn de meest gangbare soorten.

Stap 3:

Was het fruit en snijd het in kleine stukken. Doe alles in de kan en giet er een heerlijke vruchtensap bij.

Stap 4:

Zet de bowl in de koelkast zodat de smaak er lekker in kan trekken.

Stap 5:
Serveer de bowl in kleine glaasjes met een lepeltje of vorkje. Een toefje slagroom erop is altijd lekker!