Creativiteit is van alle tijden

Tijdens de herfstdagen even wat anders dan anders doen? Maak samen met uw kleinkinderen of buurtkinderen aardappelstempels, een klassiek knutselwerkje! Kinderen vinden het vaak geweldig stempels te maken voor hun eigen inpakpapier.

Het juiste formaat
Om een aardappelstempel te maken heeft u een redelijk formaat aardappel nodig. Als de aardappel heel klein is, wordt het lastig om er een duidelijke vorm uit te snijden. Heeft u het juiste formaat gevonden? Snijd de aardappel dan in tweeën.

De vorm
Teken met een viltstift een vorm of motief op het snijvlak van de aardappel. Hou het eenvoudig. Anders kan het uitsnijden een grote uitdaging worden. Begin vervolgens te snijden rondom uw getekende figuur. Wanneer u klaar bent met snijden, moet u de stempel droogmaken met wat keukenrol. Daarna kan het stempelen beginnen!

Stempelen
Om te stempelen gebruikt u waterverf in zoveel mogelijk kleuren. Maak de waterverf aan op verschillende bordjes of in kommetjes. Zorg ervoor dat de verf niet te dun of waterig is. Houd de stempel goed vast en dompel het vormpje voorzichtig in de verf. Is er overtollige verf? Dit is gemakkelijk af te smeren aan de rand van het bordje of schaaltje.

Druk de stempel loodrecht en losjes op het papier. Soms kost het een paar afdrukken voordat de afdruk duidelijk zichtbaar is. Wanneer het stempelen gedaan is, laat u het papier drogen en voilà: uw eigen unieke inpakpapier!