Column Chris Kampen: Herfst, de tijd van aardappels

Aardappels waren vroeger dagelijkse kost bij ons thuis. Zo aten we ze al gauw vijf dagen per week. In mijn eigen huishouden gaat het er anders aan toe. We zijn geen traditionele aardappeleters, maar eten ze graag in een modern jasje. Toch kan ik altijd weer genieten wanneer er weer een nieuwe oogst is en zoek ik meteen uit waar de aardappels vandaan komen. Zijn de nieuwe exemplaren eenmaal binnen, dan zorg ik er meteen voor dat ik ze kan proeven en maken we er thuis vervolgens een heerlijk gerecht van.

Als plantmanager bij Van Smaak vind ik het net zo belangrijk waar onze aardappels vandaan komen als in mijn eigen huishouden. Dat dat belangrijk is, is niet zonder reden. Het helpt ons als onderneming onze footprint te bepalen. Iets waar ik me continu voor interesseer en mee bezighoud. Bij Van Smaak zijn we onderzoek aan het doen om onze footprint steeds kleiner te maken. Dat doen we met de inkoop van onze aardappels, maar ook op andere manieren. Zo meten we onze hoeveelheid afval om met die resultaten onze afvalstromen te verkleinen en wordt ons elektrische wagenpark uitgebreid. De volgende stap? Producten nog lokaler inkopen.

Bij Van Smaak vinden we het belangrijk dat u weet wat u eet en doen we er alles aan uw eten zo smakelijk en verantwoord mogelijk te serveren. In deze nieuwsbrief leest u daarom alles over de oorsprong van onze aardappels.