Maaltijden verwarmen: wat u wel en beter niet kunt doen
Een warme maaltijd op tafel is voor uw cliënten een moment om naar uit te kijken. Daarom is het niet meer dan logisch dat de maaltijd de juiste temperatuur heeft om deze zo goed mogelijk te laten smaken. Om dat voor elkaar te krijgen is het belangrijk om de maaltijd op de juiste manier te verwarmen.
Hoe u uw maaltijd verwarmd, is van grote invloed op de kwaliteit. Zo zal er bij meer gaatjes in de verpakking meer vocht ontsnappen waardoor de maaltijd droog wordt. Het aanhouden van het juiste verwarmingsadvies is daarom cruciaal. Daarnaast is het belangrijk de instellingen aan te houden die bij uw apparatuur horen. Dat wil nog wel eens verschillen en heeft invloed op de maaltijd. Verkeerd verwarmen kan er toe leiden dat de maaltijd te droog of te nat is of zelfs tot harde stukken in de maaltijd.
Wat u ook niet moet vergeten is dat de temperatuur niet te hoog mag zijn omdat de verpakking plastic bevat die anders kan gaan smelten. Bij Van Smaak helpen we u daar graag mee. We beschikken over de juiste regenereeradviezen die geschikt zijn voor verschillende soorten apparatuur.
Mocht u behoefte hebben aan advies op het gebied van het verwarmen van maaltijden, schroom dan niet en neem contact op met onze afdeling klantenservice via 088-511 5400.