De presentatie van maaltijden: een kunst op zich 

Naast een maaltijd op de juiste manier verwarmen, is het ook van belang om deze op de juiste manier te presenteren. De presentatie heeft namelijk veel invloed op het eetmoment. Uit eigen ervaring merken we bij Van Smaak dat woonbegeleiders op locatie hier vaak te weing tijd voor hebben. Met een eenvoudig stappenplan bieden we graag een helpende hand voor een perfecte presentatie. 

Kies voor kleur
Bewoners hebben soms een verminderde smaak. Kleuren hebben heel veel invloed op de beleving van het gerecht. Daarom is het extra belangrijk dat het eten dat u opdient er zo aantrekkelijk mogelijk uitziet. 

Ga voor een wit bord
De kleur van het bord beïnvloedt de beleving. Hoewel een rood bord misschien gezelliger is dan een wit bord, leidt dit van de presentatie. Kies dus liever voor de laatstgenoemde en breng kleur op tafel met mooie servetten. 


Serveer kleine porties

Schep het bord niet te vol, maar kies voor goed afgestemde porties. Zo houden bewoners ook ruimte over voor het dessert. 


Stel het eetmoment centraal

Zorg ervoor dat alleen dingen op tafel liggen die betrekking hebben op het eten en dat het op dat moment ook echt alleen om het eten gaat.